När du ska flytta och vill anlita flytthjälp är det otroligt fördelaktigt att innan du väljer flyttfirma göra ett grundligt förarbete. Det finns så många flyttfirmor på marknaden som endast vill lura folk på pengar. Skador på möbler och ett pris som är långt över det övertalade är saker som kan hända vid en flytt. Flytten kan helt enkelt bli en tråkig historia om du inte gör ett bra val. Därför ska du jämföra olika flyttfirmor innan du gör ditt val. På så sätt kan du undvika de vanligaste fallgroparna.

Flyttfirmor med olika kvalitet
Klagomål på flyttfirmor är något som är vanligt förekommande. Om du hamnar i en tvist med en flyttfirma har du förmodligen råkat ut för en oseriös aktör. Det vanligaste problemet människor har med en flyttfirma är att priset har stuckit iväg. Det har helt enkelt blivit betydligt dyrare än vad som var överenskommet. Det är även ofta klagomål på att möbler eller andra föremål har gått sönder i själva flytten. Eftersom det är ditt hem och dina saker allt handlar om, är det otroligt betydelsefullt att du innan du väljer vem som ska flytta ditt bohag, gör en ordentlig research och jämför olika alternativ.

Be vänner och bekanta om rekommendationer
Ett sätt att hitta en seriös aktör är att höra med dina vänner och bekanta om de har några bra förslag. Personliga rekommendationer är alltid det bästa. Det beror på att deras rekommendationer ofta är betydligt mer pålitliga än recensioner som du kan hitta på nätet. Det händer att recensioner på nätet är rena påhitt och inte alls är tillförlitliga. Det är inte heller någon riktig kvalitetsstämpel att en flyttfirma hamna högt upp i en sökning på nätet. Det är fritt fram att betala för att komma högt upp i sökningar.

Gör noggranna kontroller av flyttfirman
När du har hittat en flyttfirma som stockholmsflyttfirma.se som verkar vara okej ska du kontrollera att den faktiskt är registrerad. Enklaste sättet att göra det är att be om organisationsnumret och sedan titta på Bolagsverket. Det finns nämligen allt för många webbsidor som endast är en fasad. Om något skulle gå fel under flytten är det otroligt viktigt att flyttfirman har rätt försäkringar. Det kan du också kontrollera innan du ingår ett avtal med en flyttfirma. Dubbelkolla alltid att försäkringen gäller med försäkringsbolaget. Via Transportstyrelsens webbsida kan du även ta reda på om företaget ifråga har ett yrkestillstånd. En flyttfirma ska ha ett sådant för att ha rättigheter att utföra en flytt. När du har hittat en seriös aktör ska du se till att alltid ha ett skriftligt avtal upprättat. Att ha ett fast pris för hela flytten är också en rekommendation. Då slipper du dyra slutpriser.

Categories: Flyttjänster